No właśnie mam dla swojego bezpieczeństwa ustawiony ten limit na 0. Sam go tak ustawiłem bo był predefiniowany na 50 zł.
W jakim banku założyć konto
Zwiń
X
-
Ostatnio miałem przygodę w Ideabank, posiadam tam konto firmowe od jakiegoś czasu, miałem przygodę z komornikiem i wisiałem mu około 1500zł w rozliczeniu z poprzedniej sprawy, komornik zamiast zadzwonić do mnie że zostało do uregulowania pare złotych to jeb, wysłał do banku pismo o zajęciu rachunku bankowego.
Z racji że ten rachunek używam i posiadam na nim środki to machnąłem ręką, niech komornik sobie ściągnie to zamkniemy sprawę, mija tydzień, dwa, trzy, miesiąc a rachunek dalej wolny od zajęć więc dzwonie do komornika i mówię mu jaka sprawa, następnie odczekałem jeszcze ze dwa tygodnie a konto dalej nie ruszone więc udałem się do komornika i uregulowałem należność.
Konkluzja, ideabank jest przyjazny dla przedsiębiorców i nie blokuje rachunków z byle powodu :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidamija tydzień, dwa, trzy, miesiąc a rachunek dalej wolny od zajęć więc dzwonie do komornika i mówię mu jaka sprawa, następnie odczekałem jeszcze ze dwa tygodnie a konto dalej nie ruszone więc udałem się do komornika i uregulowałem należność.
Konkluzja, ideabank jest przyjazny dla przedsiębiorców i nie blokuje rachunków z byle powodu :lol:
Do banku pismo idzie przez centrum korespondencji, potem wędruje między pionami itp,itd.
Więc bank może spokojnie się wytłumaczyć komornikowi, dlaczego Ty wycofałeś pieniądze zanim Oni obciązyli konto.
A tak na prawdę, to przy takich kwotach to komornik ma niemal "wyjebane" na to czy coś spłynie, czy nie.
Ostatnio czyli w styczniu dałem do windykacji tytuł wykonawczy na niecałe 10.000kpln.
Wpłaciłem niecałe 170pln na koszty, komornik się strasznie urobił, bo wysłał kilka zawiadomień o zajęciu wierzytelności (nawet ch...uj nie wysłał do wszystkich firm które wskazałem), potem długo nic, zero czynności u dłużnika, zero rozpoznania tylko liczą, ze ja im wskażę skąd pieniądze mają wyciągnąć...
Niedługo pewnie umorzą, i będę musiał prezesa po sądach ciągać i z prywatnego majątku mu ściągać.
Komornik jak ma pod skrzydłami jedną firmę farmaceutyczną i jeden bank to na plankton z wierzytelnościami po kilka-kilkanaście tysi ma wyłożoną lachę, bo z tych dwóch w.w. się spokojnie dobrze utrzyma.
Komentarz
-
-
kazik4x4, jest to też jakieś wytłumaczenie ale w tym przypadku zależało mi na uregulowaniu nalezności aby zakończyć sprawę, jak na razie plus dla Ideabank :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maksiuZamieszczone przez Alonzo_Dla mnie dość istotna jest też pewność że twór w którym trzymam kasę któregoś dnia nie zniknie....
Nie wiem czy nie robię sobie jakiejś jazdy w głowie, ale jeden "wielki kryzys" już na świecie kiedyś był i wtedy też banki pokazywały "fuck'a" wszystkim którzy chcieli wycofać z banku swoje depozyty. Obecny czas być może nie jest tak drastyczny, ale też nie widać widoków na poprawę, ani w Europie, ani w Stanach. Oby historia nie zatoczyła koła...Artur
Komentarz
-
-
Szukając po necie można się natknąć na coś takiego
oraz
Polecam zawsze przed podpisaniem jakiejkolwiek umowy z bankiem czytać to co jest napisane drobnym drukiem :diabelski_usmiech Wszystko na początku wygląda pięknie a po krótkim czasie piękny czar pryska i bank łupi klienta aż miło, tak więc trzeba być czujnym - komercja tym żyje mają sztaby ludzi którzy non stop mają inne "ciekawe" oferty
Bądźcie czujni przy lokatach progresywnych - obiecują gwiazdkę z nieba ale np. tylko w ostatnim miesiącu trwania lokaty. Patrzcie na rzeczywiste oprocentowanie lokaty/kredytu (RRSO) takiego produktu.
Albo kredyt na 4% - niby super ale ciekawe gdzie jest haczyk - np. w zapisie że oprocentowanie to jest liczone przez cały czas trwania umowy kredytowej od kwoty kredytu jaki się wzięło a nie jakie pozostało do spłaty i z 4% w ofercie robi się np. 12 % o czym nigdzie nie było mowy.
Np Idea Bank i lokata na dobry początek (kwota lokaty 1 do 10 tys. zł czas trwania 1 lub 3 m-ce oprocentowanie 5,25% niby wszystko super ale https://wnioski.ideabank.pl/ideabank...zatek_0813.pdf paragraf 3 punkt 2 wprowadza pojęcie lokaty standardowej (cokolwiek to znaczy) po upływie pierwszego terminu. Takich sytuacji jest naprawdę większość. Nie ma róży bez kolcy zawsze gdzieś jest ten haczyk dlatego jak ktoś ma czas to niech się bawi w zakładanie i likwidowanie lokat/rachunków.
Co do mBanku i BZ WBK polecam ostrożność - ostatnio często mają problemy z bankowością elektroniczną (dostęp, przelewy)Paweł
Komentarz
-
-
Teoretycznie do każdej karty możesz ustalić własne limity ale poniżej limitu narzuconego przez bank.
Płatności zbliżeniowe są do małych kwot bodajże max. 50 zł jednorazowo więc czym tu zarządzać, po przekroczeniu kwoty limitu np. rachunek na 55 zł nie zapłacisz zbliżeniowo musisz wpisać pin aby zrealizować płatność, wtedy karta jest zwykłą kartą debetową w oparciu o aktualne saldo rachunku.
Słyszałem, że płatności zbliżeniowe nie są wogóle autoryzowane (sprawdzane saldo rachunku) więc teoretycznie możnaby zapłacić nie mając środków na koncie - aczkolwiek tej opcji nie sprawdzałem raczej nie polecam robić salda debetowego na rachunku ponieważ bank mógł wrzucić jakąś prowizję na taką okoliczność żeby posiadacza rachunku udupić przy każdej możliwej okazji i zabrać mu parę złotychPaweł
Komentarz
-
-
Zmieniali w tamtym tygodniu system informatyczny pewnie stąd te problemy.
Nie milkną echa skutków ostatniego liftingu systemu bankowości internetowej Inteligo. Internet huczy, a klienci wylewają swoje żale na Facebooku. Część klientów banku internetowego została odcięta od pieniędzy na kilka dni. Inni narzekają, że zniknęły ważne funkcje.
Paweł
Komentarz
-
-
Przydatna ciekawostka: właśnie uruchomiono zastrzeganie kart pod jednym numerem: 828 828 828
Więcej: http://www.bankier.pl/wiadomosc/828-...u-3043869.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterPrzydatna ciekawostka: właśnie uruchomiono zastrzeganie kart pod jednym numerem: 828 828 828
Więcej: http://www.bankier.pl/wiadomosc/828-...u-3043869.html
Niby mój Bank jest uczestnikiem ale brak jakiejkolwiek informacji w tej kwestii - ciekawe kiedy zechcą nas poinformować drogą służbową o tym fakcie - zobaczymy.Paweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maksiuNiby mój Bank jest uczestnikiem ale brak jakiejkolwiek informacji w tej kwestii - ciekawe kiedy zechcą nas poinformować drogą służbową o tym fakcie - zobaczymy.Pisał Sebastian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SSZamieszczone przez maksiuNiby mój Bank jest uczestnikiem ale brak jakiejkolwiek informacji w tej kwestii - ciekawe kiedy zechcą nas poinformować drogą służbową o tym fakcie - zobaczymy.Paweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterCzy nie uważacie że banki maja klientów głęboko w ? Dlaczego nie są otwarte w soboty, choćby tylko do obsługi detalicznej?
A tak z zupełnie innej beczki: co sądzicie o ostatnich "wojenkach", gdzie ludzie uważający się za poszkodowanych przez banki chcą "unieważnić" umowy kredytów hipotecznych we Frankach? Trochę to takie mało poważne jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterCzy nie uważacie że banki maja klientów głęboko w ? Dlaczego nie są otwarte w soboty, choćby tylko do obsługi detalicznej?
a z drugiej strony fizyczna moja potrzeba fizycznych wizyt w banku ogranicza się do wpłatomatu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12A tak z zupełnie innej beczki: co sądzicie o ostatnich "wojenkach", gdzie ludzie uważający się za poszkodowanych przez banki chcą "unieważnić" umowy kredytów hipotecznych we Frankach? Trochę to takie mało poważne jest...
Komentarz
-
Komentarz